Îngrășăminte chimice

În fiecare an, odată cu strângerea recoltei, pământul este vitregit de cantităţi importante de substanţe minerale folositoare vegetaţiei, care sunt spălate de apele de ploaie şi de irigaţii. Randamentul productiv al pământului este strâns legat de natura substanţelor minerale pe care le conţine.

Cea mai importantă măsura în vederea creşterii potenţialului productiv al pământului este administrarea de îngrăşăminte. Acesta constă în adăugarea de substanţe minerale, împuţinate în pământ din diferite cauze, şi sprijinirea în acest fel a necesităţilor de dezvoltare a plantelor, ceea ce conduce la creşterea productivităţii.

Stabilirea tipului de îngrăşămât cel mai potrivit pentru plantele care urmeaza a fi cultivate, administrarea în timp şi cantitate optimă a ingrăşământului ales asigură o creştere a productivităţii, în general cu 50%, iar la unele culturi chiar cu 80%. Îmbogăţind substanţele hrănitoare ale pământului şi, totodată, ameliorand caracteristicile fizice, chimice şi biologice ale acestuia, îngrăşămintele asigură plantelor un mediu şi condiţii de dezvoltare incomparabil mai bune.


MDS GRUP Importa ingrasaminte chimice din Rusia, Ukraina, Turcia, Austria, Israel si Tunisia.Totodata distribuim si o parte din produsele realizate de producatori autohtoni.