DESPRE MDS GRUP

MDS GRUP SRL funcţioneaza în piaţa de distribuţie şi comercializare a îngrăşămintelor chimice pentru agricultură, a materialelor de construcţii, metale, sare industrială şi alimentară de la mijlocul anului 2008, cu un capital integral românesc, având ca unic actionar la acel moment pe dl. Ilie Bleotu, fondatorul reţelei de distribuţie de sare import Ucraina în România – cu o experienţă de peste un deceniu în domeniul comercializării sării.
În prezent MDS GRUP acoperă 60% din distribuitori SALROM SA şi 80% din cei ai sării din import la nivel naţional. În ceea ce priveşte domeniul îngrăşămintelor, colaborăm cu marii producători de la Slobozia, Turnu Măgurele, Năvodari si Săvineşti pentru produsele pe baza de azot, iar in ce priveşte îngrăşămintele complexe, fie le importam direct din Ucraina, Italia, Maroc, fie le obţinem de la alţi importatori.
Dupa jumătatea anului 2009, MDS GRUP SRL, societate ce are sediul social în Băile Govora, Str. Bradului nr. 3, judeţul Vâlcea, ia amploare ca firmă, deschizându-şi şi alte două puncte de lucru si anume: unul la Râmnicu Vâlcea şi altul în Galaţi, str. Domneasc, nr. 129. Pe plan local, în Galaţi se află în desfăşurare deja un contract de inchiriere cu Gara Largă, ceea ce ne asigura o baza materiala bună formata din:
- un complex de linii de cale ferată – dispunând de linii de garare pe cale normală şi largă;
- capacităţi de depozitare – având la dispoziţie depozite specializate acoperite, de peste 5.000 mp (hale de capacitate - 2.000 tone);
- utilaje de descarcăre şi transport auto autorizat (tiruri omologate ADR, motostivuitoare şi electrostivuitoare), precum şi personal calificat în domeniu.
Reţeaua de distribuţie actuală acoperă mai mult de jumătate din suprafaţa ţării, cu dealeri autorizati în Iaşi, Suceava, Alexandria, Braşov, Râmnicu Vâlcea, Brăila şi Galaţi.

Aprovizionarea şi desfacerea

Deşi societatea este înfiinţată în 2008, ea şi-a pus deja amprenta pe piaţa de distribuţie a sării şi a îngrăşămintelor atât achiziţionată pe plan intern, cât şi de la extern, astfel încât prin furnizori deja consacraţi, activitatea de aprovizionare şi desfacere nu are faze de impas.
Principalii noştri furnizori sunt:
S.N.S. SA, KOYUNCU AKARYAKIT OTOMOTIV – sare;
INTERAGRO, SUMYKHIMPROM, ELECTROUNIVERS, TINMAR IND SA, DONAU CHEM – îngraşăminte chimice.

Pentru a ne mentine in piaţă, am demarat, după jumătatea anului 2011, o politică de achiziţie a sării turceşti de la combinatul KOYUNCU AKARYAKIT OTOMOTIV, relaţie ce s-a concretizat în decembrie 2011, sare pentru care avem exclusivitate atât pe piaţa românească, cât şi în ţările limitrofe: Ukraina, Moldova, Rusia, Bulgaria, Serbia şi Ungaria.
Sarea marină importata din Turcia, de o calitate foarte bună (min. 99% NaCl), s-a impus repede pe pieţele mai sus menţionate, atât datorita calităţii cât şi diversificării produselor, şi anume: sare iodată alimentară, sare industrială, sare pastile pentru dedurizarea apei, sare fină şi extrafină pentru consumul uman, fiind un produs ecologic.

Furnizorul nostru KOYUNCU AKARYAKIT OTOMOTIV produce sare marină cu instalaţii de ultimă generaţie în urma unei investiţii realizate de peste 30 miloane de dolari, nemodificând caracteristicile sării, rezultând astfel un produs ecologic de mare succes pe piaţă. MDS GRUP distribuie pe piaţa de consum numai sare marină alimentară, sare ecologică 100%, fără adaosuri de antiaglomerant (Ferocianuri) adică, fară E-uri.
Preţurile practicate de către societatea noastră se negociază pentru fiecare contract, vânzarea se face engros, clienţii fideli beneficiind de reduceri semnificative.

Îngrășăminte chimice

Servicii

MDS Logistică

MDS GRUP prin logistica proprie si prin spatiile proprii de descarcare si depozitare va sta la dispozitie cu servicii de calitate pentru:

• Descarcare marfa pe 2 cai ferate cu ecartament larg (CSI) pentru primirea vagoanelor incarcate cu marfa din Comunitatea Statelor Independente, cu o capacitate de 16-20 vagoane

• Depozitare marfuri generale, voluminoase la liniile de descarcare cat si in depozitele proprii